Akademya Nevşehir Diş Kliniği

nevşehir diş hastanesi akademya
Anasayfa » Ağız ve Çene Cerrahisi

Ağız, Çene ve Diş Cerrahisi

Diş çekimi bir diş için alınması gereken en son karardır. İlk amaç her zaman dişi sağlığına tekrar kavuşturmaktır. Son çare olarak diş çekmek gerekliyse dikkat edilmesi gereken diş çekimi sırasında kemik ve diş eti gibi çevre dokularda en az travma yaratacak işlemleri yapmaktır. Çekilen diş boşluğundan tekrar kemik oluşumunu sağlayacak alt yapı oluşturulursa ileride bu bölgeye implant diş yapmak mümkün olabilir.

20 yaş dişleri çoğunlukla kemik içerisinde yer alır ve diş eti ile üzeri kaplanarak gömülü kalabilir. 20lik diş çekimi cerrahi işlemler gerektirebilir ve çekim sonrası ağız açmada güçlük, şişlik ve ağrı oluşması muhtemeldir. 

 

Kök ucu kistleri genellikle diş köklerinin anatomik olarak farklı varyasyonlar göstermesine bağlı olarak oluşur. Uzun süredir varolan çürükler veya kanal tedavisi ile ulaşılamayan mikro kanallar kist oluşumuna neden olabilir. Kök ucu kistleri apikal rezeksiyon adı verilen cerrahi işlem ile tedavi edilebilir.

Diş kistleri çürük kaynaklı olabileceği gibi sebebi belirsiz bir şekilde çenenin herhangi bir bölgesinde oluşabilir. Kist tedavisi için üç boyutlu dental tomografi (CBCT) ile detaylı inceleme ve klinik muayene ile tanı koymak gerekir.

Gömülü dişler bir çok farklı sebepten ağız içerisinde yerini alamamış dişlerdir. Çoğunlukla çene yapısına uygun olmayan yirmi yaş dişleri gömülü kalır. Nadiren de olsa ön dişler gömülü kalabilir. 

 

Bunu beğen:

%d