Akademya Nevşehir Diş Kliniği

nevşehir diş hastanesi akademya

Diş Eti Ameliyatı

gingivektomi gingivoplasti

Gingivektomi ve Gingivoplasti Ne Demektir?

Gingivektomi ve gingivoplasti adı verilen diş prosedürleri, fazla diş eti dokusunu yeniden şekillendirmeyi ve çıkarmayı amaçlar. Gingivoplasti, daha estetik bir görünüm elde etmek için diş etlerinin düzenlenmesi ve şekillendirilmesidir, oysa gingivektomi, fazla diş eti dokusunun çıkarılmasıdır.

Diş Eti Ameliyatının Amaçları Nedir?

Diş eti ameliyatları, gingivektomi ve gingivoplasti şeklinde sıklıkla diseti hastalığını tedavi etmek veya dişeti gülüşünü daha iyi göstermek için yapılır. Dengesiz ve düzensiz bir gülümseme, dişlerin gerçekte olduğundan daha kısa görünmesine neden olabilecek büyümüş diş eti dokusundan kaynaklanabilir. Ek olarak, büyümüş diş eti dokusu, dişlerin ve diş etlerinin iyice temizlenmesini zorlaştırabilir, bu da diş eti hastalığı ve diğer ağız sağlığı sorunları riskini artırır.

Diş Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Diş eti ameliyatı uygulamaları sırasında tedavi edilen bölgeyi uyuşturmak için sıklıkla lokal anestezik kullanılır. Diş doktoru daha sonra diş eti dokusunu hassas bir şekilde çıkarmak veya yeniden şekillendirmek için bir neşter veya lazer kullanacaktır. Tedavinin derecesine göre genellikle tek seansta bitirilebilen operasyon, 30 dakika ile 1 saat arasında sürebilmektedir.

Diş Eti Ameliyatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Gingivektomi ve gingivoplasti işlemleri sırasında lokal anestezi uygulanır, bu nedenle operasyon konforlu geçer. İşlemden sonra hafif diş eti sızlaması hissedilebilir.

İyileşme süresi, tedavinin ne kadar alana yapıldığına bağlı olarak değişir. Çoğu zaman bir kaç gün içinde ağız içi dokular normal haline dönebilir, ancak hekiminizin size vereceği cerrahi sonrası tavsiyelere uymanız önemlidir.

Akordiyon İçeriği

Gingivektomi veya gingivoplasti sonuçları kişinin ağız hijyenine bağlıdır. Düzenli diş fırçalama, diş ipi ve diş arası fırçası kullanımı ile sonuçlar uzun yıllar iade ettirilebilir.

Diş eti hastalıklarının tedavisi ve diş eti estetiği amacıyla uygulanan girişimler diş sayısına ve miktarına göre fiyatlandırılır. Diş eti ameliyatlarının maliyeti bir dişin kaybedilmesinin yaratacağı bedeller yanında uygun kalmaktadır.

Diş eti cerrahilerinden sonra dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunmaktadır. İşlemden sonraki ilk hafta morluk, şişlik, hassasiyet ve enfeksiyon görülebilir. Yan etikleri önlemek için diş doktorunuzun önerilene dikkat etmeli ve günlük olarak düzenli diş temizliğini yapmalısınız.

Geniş bir gülümsemeniz veya fazladan diş eti dokunuz varsa, gingivektomi veya gingivoplasti sizin için doğru olabilir. Ayrıca, diş eti hastalığınız varsa, enfekte diş eti dokusundan kurtulmak ve iyileşmeyi teşvik etmek için bu prosedürler önerilebilir.

Bireyin ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlı olarak, gingivektomi veya gingivoplasti için bir dizi alternatif vardır. Dişleri ve çeneyi yeniden hizalamak için dişeti yeniden şekillendiren lazer cerrahisi veya ortodontik tedavi alternatifler arasında gösterilebilir.

Kesinlikle, ekstra diş eti dokusunu alarak ve sağlıklı diş eti dokusu büyümesini teşvik ederek, gingivektomi ve gingivoplasti ağız sağlığınızı iyileştirebilir. Ayrıca bu yöntemler diş ve diş etlerini temizleme sürecini kolaylaştırarak diş eti hastalığı ve diğer ağız sağlığı sorunları riskini azaltmaya yardımcı olur.

Gingivektomi ve gingivoplastinin amacı diş etlerinin görünümünü iyileştirmek olduğu için sıklıkla kozmetik tedaviler olarak kabul edilirler. Bununla birlikte, bu prosedürler diş sağlığını da önemli ölçüde iyileştirebilir.

Özelde yapılan diş eti operasyonları SGK tarafından ödenmemektedir.